window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-165612260-1');
Case

Het groeitraject en de generatieoverdracht van BOzARC BV

De opbouw van een persoonlijke band en een integrale begeleiding stellen we voorop bij Konsilanto. Met deze filosofie ontstond 20 jaar geleden zo ook de samenwerking met Patrick Verlinden van BOzARC, een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in de productie en plaatsing van aluminium overkappingen.

“Als we ons laten adviseren door een externe partij kiezen we er voor om dat te doen door een kantoor dat meerdere expertises in huis heeft.”

Philippe Verlinden
Zaakvoerder BOzARC
Konsilanto BOzARC
Al van bij de start riep BOzARC de expertise van Konsilanto in. Op dat moment waren aluminium overkappingen nog niet zo bekend op de markt maar het bedrijf groeide snel. Een tweetal jaar na de opstart kwamen de zonen Philippe en Christophe Verlinden mee in het bedrijf om BOzARC commercieel en operationeel te versterken.
Ondertussen groeide het bedrijf uit tot een bloeiende KMO met drie filialen in Vlaanderen en een distributienetwerk in Wallonië, Nederland, Frankrijk en Luxemburg, actief in zowel B2C als B2B markten.

Waarom Konsilanto?

Als we ons laten adviseren door een externe partij kiezen we er voor om dat te doen door een kantoor dat meerdere expertises in huis heeft. Dat was onze visie aan het begin van de samenwerking en klopt tot op vandaag nog steeds. Als groeiend bedrijf kunnen we zo voor verschillende soorten adviezen bij hen terecht.

Meteen van bij de start was er niet enkel een zakelijke maar ook een persoonlijke klik met Kris van Konsilanto. Het schept vertrouwen dat de eindverantwoordelijke steeds dezelfde persoon blijft. Je moet niet elke keer je verhaal opnieuw vertellen want ook een collega kent het grotere plaatje.

Konsilanto BOzARC

Welke drempels hebben jullie moeten nemen in het groeiproces van BOzARC?

Het vinden van de juiste mensen om de overkappingen te plaatsen, blijft een rode draad doorheen de jaren. Ook is het een uitdaging om onze positie binnen de markt te behouden. Je wordt snel gekopieerd en moet innovatief blijven om de concurrentie voor te zijn.

Kris en zijn team zijn er ook steeds bij betrokken geweest wanneer we investeerden in gebouwen of machines die noodzakelijk waren voor onze groei. Door de jarenlange samenwerking weten zij goed van waar we komen, waar we nu staan en waar we naartoe willen. Dat is heel belangrijk om het juiste advies te krijgen en is ook, samen met hun proactiviteit, mee de sleutel van het succes van onze samenwerking.

“Door de jarenlange samenwerking weten zij goed van waar we komen, waar we nu staan en waar we naartoe willen.”

Philippe Verlinden
Zaakvoerder BOzARC

Het bedrijf werd onlangs overgedragen naar de volgende generatie. Hoe verliep dat?

Christophe en ik (Philippe) namen al een groot deel van de dagelijks leiding op ons. Nu Patrick de pensioenleeftijd bereikt heeft, hebben we de overdracht formeel gemaakt met de hulp van Konsilanto. Konsilanto was onze gids tijdens heel dit proces. Samen bekeken we alle voorstellen, wogen we de pro’s en contra’s af om daarna een beslissing te nemen. Ook begeleidde zij ons bij de keuze omtrent de financiering van de aandelenoverdracht.

Ieder heeft zijn eigen kijk, zijn eigen wensen en zijn eigen toekomstbeeld, zowel voor het bedrijf als privé. Het is fijn om op zo’n moment een expert te kunnen inschakelen die rationeel meedenkt en alle opties meegeeft om zo tot een constructie te komen die succesvol werkt voor iedereen.

Bedankt Philippe voor deze gezellige babbel. We wensen jou en Christophe alle succes toe in de verdere groei van BOzARC!

Benieuwd naar de overkappingen van BOzARC? Surf dan naar www.bozarc.be.

Gerelateerde diensten

Bedrijfsinvestering

Indien uw onderneming specifieke investeringen overweegt, is het essentieel te kunnen inschatten of de investering al dan niet een goede beslissing is voor uw onderneming.

Lees meer

Familiale opvolgingsregelingen en interne optimalisaties

Konsilanto wijst de ondernemer proactief op de manier waarop hij zijn persoonlijk vermogen best organiseert en maakt hem bewust van de vermogensrechtelijke en financiële gevolgen ervan.

Lees meer

Bedrijfsfinancieringen

Welke vorm van kapitaal kan het best worden aangetrokken door uw onderneming om de vooropgestelde transactie, investering of herfinanciering te concretiseren?

Lees meer

Digitaal boekhoudplatform – Konsilanto-App

De Konsilanto-App! Enkele klikken en bent weer helemaal mee met uw resultaten.

Lees meer

Meer weten over onze expertises of generatieoverdrachten?

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan en kom eens langs voor een gezellige babbel.

De laatste nieuwtjes

Leer onze collega Koen kennen

06/12/2023|

Wie is de man achter het gezicht dat geruime tijd op de homepagina van onze website te zien was? Wel, dat is Koen! Sportief, gedreven, doortastend en enthousiast. Dit zijn slechts enkele van de eigenschappen die hem kenmerken. Hij stelt zich graag kort aan jullie voor. [Lees verder]

2021-05-07T10:06:33+01:00