window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-165612260-1');
Accountancy, tax & legal
25 februari 2020

Uw tuin en zijn btw

U heeft er wellicht nog niets van gemerkt, maar over 1 maand is het zover. De lente begint. Het ideale moment om uw tuin aan te pakken. Vanuit onze fiscale invalshoek geven wij nog even mee waar u op het vlak van btw moet op letten.

Voor de doe-het-zelver…

U koopt uw plantgoed zelf bij uw sierteler, dan betaalt u 6% btw op de aankoop.

Onder bloemen en planten wordt verstaan:

  • Levende woudbomen, levende fruitbomen, -heesters en -struiken alsmede plantgoed daarvan.
  • Levende sierbomen, -heesters, -struiken en andere levende sierplanten, bollen, knollen, wortels en ander plantgoed voor de sierteelt. Verse snijbloemen en vers snijgroen.

U schakelt een tuinaannemer in…

Heeft u echter minder groene vingers en laat u een tuinaannemer uw tuin aanleggen of onderhouden, dan betaalt u 21% op zijn prestaties (bemesting, beplanting, snoeien,…) en 6% op de levering van de planten en bloemen. Deze regelgeving is van toepassing vanaf 1 april 2019. Voorheen was het gehele bedrag aan 21% belast.

Uw tuinaannemer zal u dus een factuur bezorgen met twee toepasselijke btw-tarieven.

Indien u een btw-belastingplichtige bent die beroep doet op een tuinaannemer, dan zal u een factuur ontvangen met “btw verlegd”.

Voor meer informatie kan u steeds terecht bij uw cliëntenadviseur.

Deel dit bericht:

De laatste nieuwtjes

Leer onze collega Koen kennen

06/12/2023|

Wie is de man achter het gezicht dat geruime tijd op de homepagina van onze website te zien was? Wel, dat is Koen! Sportief, gedreven, doortastend en enthousiast. Dit zijn slechts enkele van de eigenschappen die hem kenmerken. Hij stelt zich graag kort aan jullie voor. [Lees verder]

2020-04-13T10:47:12+01:00