window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-165612260-1');
Human Resources

Update 20/03/2020: Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht – COVID-19

Goed nieuws! Zoals verwacht, maar vooral gehoopt werd de procedure voor de tijdelijke werkloosheid omwille van Corona sterk vereenvoudigd!

Wat is er veranderd?

De werkgever moet voor de duur van de beperkende maatregelen (voorlopig tot en met 05/04/2020) geen elektronische aangifte tijdelijke werkloosheid wegens overmacht meer indienen.

Deze periode kan worden verlengd tot 30/06/2020, indien de sanitaire maatregelen door de regering worden verlengd of versterkt.
Er dient géén gedetailleerde motivatie meer aan de RVA te worden verstuurd waarom u de tijdelijke werkloosheid inroept.
Er dienen géén controlekaarten meer te worden afgeleverde aan de werknemer.
De werknemer die tijdelijk werkloos wegens overmacht wordt gesteld, wordt zonder toelaatbaarheidsvoorwaarden toegelaten tot het recht op werkloosheidsuitkeringen. Dit geldt, voor de periode van 01/02/2020 tot en met 30/06/2020, ook voor de werknemer die tijdelijk werkloos is wegens economische oorzaken.

De RVA zal zelf 5,63 EUR per werkloosheidsdag en per werknemer bijbetalen, bovenop de werkloosheidsuitkering.
Je medewerkers moeten ook nog iets ondernemen. Zij moeten het aangepaste document C3.2 Corona bezorgen aan hun uitbetalingsinstelling. Ze kunnen dit document online downloaden op de website van hun vakbond.
Indien de werknemer niet is aangesloten bij een vakbond, is dit de Hulpkas voor Werkloosheid van zijn woonplaats. U kan de contactgegevens terugvinden via volgende weblink https://www.hvw-capac.fgov.be/nl/kantoren.

Indien u hierover vragen hebben, contacteer dan Bieke (03/443.75.44) of Irina (03/443.75.36) van onze payroll-afdeling. Dit kan ook per mail op payroll@konsilanto.be.

Deel dit bericht:

De laatste nieuwtjes

Naar Nieuwsoverzicht

Onze collega Britt aan het woord

12/05/2023|

Het is al even geleden dat we je hebben voorgesteld aan één van onze collega's. Britt kroop deze maand in haar pen en vertelt over haar gezinnetje en haar opstart bij Konsilanto. [Lees verder]

  • Konsilanto BTW

Ben jij een gemengde btw-plichtige? Lees dan zeker dit artikel zodat je up-to-date bent met de recente wijzigingen.

16/02/2023|

Wanneer je als belastingplichtige enerzijds een vrijgestelde btw-activiteit uitoefent en anderzijds een belaste btw-activiteit word je gekwalificeerd als een gemengde btw-plichtige. Dit heb je al zeer snel, denk maar aan het vrijgesteld van btw verhuren van een appartement. Voor de gemengde belastingplichtige komen er enkele verplichtingen bij vanaf dit jaar. [Lees verder]

2020-06-09T12:25:43+01:00