window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-165612260-1');
Accountancy, tax & legal

Privégebruik van computer en telefoon, hoe wordt dit fiscaal geregeld?

Is het kopen van een computer, tablet of smartphone via de vennootschap een fiscaal issue wanneer je dergelijke tools ook gebruikt voor privédoeleinden?

Neen. Zolang er maar een voordeel van alle aard wordt aangerekend voor het privégebruik. Op deze voordelen zal je belast worden in de personenbelasting aan de progressieve tarieven.

Om discussies over de grootte van het privégebruik te vermijden, heeft de fiscus hiervoor onderstaande vaste forfaitaire bedragen vastgesteld.

Voorbeeld 1

Een smartphone wordt aangekocht door de vennootschap. Het voordeel van alle aard voor het telefoongebruik ziet er uit als volgt:

Voorbeeld 2

Op de vennootschap wordt een tablet, laptop en smartphone gekocht, die ook privé worden gebruikt.

De laatste nieuwtjes

Leer onze collega Koen kennen

06/12/2023|

Wie is de man achter het gezicht dat geruime tijd op de homepagina van onze website te zien was? Wel, dat is Koen! Sportief, gedreven, doortastend en enthousiast. Dit zijn slechts enkele van de eigenschappen die hem kenmerken. Hij stelt zich graag kort aan jullie voor. [Lees verder]

2020-10-30T10:45:53+01:00