window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-165612260-1');
Konsilanto people
25 februari 2020

Onze collega Johan op bezoek bij de Minister

Op 4 februari mocht onze collega Johan Jacobs het woord nemen op het #digicrowd overleg tussen bedrijven en accountants. Hij sprak er bevlogen over onze customer journey in de switch naar digitalisering.

Momenteel wordt slechts 5% van alle facturen in België volledig digitaal verstuurd. Om dit percentage te verhogen is er een wetgevend initiatief nodig. Bevoegd Minister Alexander De Croo, die ook aanwezig was, gaf aan dat digitalisering hem nauw aan het hart ligt en dat hij zelfs bedrijven wil belonen die volledig digitaal werken.

Volledig digitaal betekent voor ons niet het verzenden van facturen in PDF-formaat, maar wel het versturen van data bestanden. Ideaal daarvoor zijn UBL-bestanden. Via het Europese Peppol-platform kunnen deze data dan gedeeld worden met andere ondernemers. U kan als ondernemer ook uw steentje hieraan bijdragen. Start met het versturen van elektronische facturen en deel deze via Peppol!

Tot slot willen we nog meegeven dat wij het als een mooie erkenning ervaren om onze visie te kunnen geven over deze materie. Zoals u weet werken wij hard om steeds vooraan in het peloton te lopen. Een kans om te komen spreken voor sectorgenoten, fintech-bedrijven en de bevoegde Minister kunnen we dus zeker naar waarde schatten.

In bijgevoegd filmpje ziet u de visie van Johan en deze van onze Minister.

Voor meer info over het digitaliseren in uw onderneming kan u steeds terecht bij uw ondernemersbegeleider of bij Johan Jacobs.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Disclaimer en Privacy statement.
Ik Accepteer

Deel dit bericht:

De laatste nieuwtjes

  • Maia Luarsabishvili

Leer onze collega Maia kennen

11/06/2024|

Na zes jaar ervaring als boekhouder/auditor in Georgië, startte Maia haar carrière volledig opnieuw in België. Zo kwam ze in 2018 bij Konsilanto terecht. Een bijzonder verhaal ... [Lees verder]

Leer onze collega Koen kennen

06/12/2023|

Wie is de man achter het gezicht dat geruime tijd op de homepagina van onze website te zien was? Wel, dat is Koen! Sportief, gedreven, doortastend en enthousiast. Dit zijn slechts enkele van de eigenschappen die hem kenmerken. Hij stelt zich graag kort aan jullie voor. [Lees verder]

2020-04-21T11:07:00+01:00