Overnamebegeleiding

Overnames en fusies geraken steeds meer in een stroomversnelling en dit zowel op nationaal als internationaal vlak. Grensoverschrijdende transacties zijn in diverse sectoren de manier bij uitstek om marktaandeel te veroveren.

In het bijzonder de wijze waarop bedrijven worden gekocht en verkocht, heeft een significante impact op het vermogen en de waarde van de onderneming. In deze optiek is het cruciaal om vanaf de start ondersteuning te krijgen van een expert in deze materie. Konsilanto is reeds enkele jaren gespecialiseerd in corporate finance en beschikt hiervoor over medewerkers met zowel nationale als internationale ervaring.

Naast de financiële en bedrijfseconomische dimensie van een overname of fusie schenkt Konsilanto ook de nodige aandacht aan de strategische, juridische en sociale gevolgen van de transactie. De belangen van de klant worden steeds centraal geplaatst. Voor iedere stap van het traject kan Konsilanto deskundig advies verlenen dat resulteert in een rechtstreekse meerwaarde voor de klant. 

Voor wie?
  • Zaakvoerders
  • Kleine KMO's (<50 werknemers)
  • Middelgrote KMO's (<250 werknemers)
  • Grotere bedrijven (> 250 werknemers)
  • Advocatenkantoren
BUSINESS UNIT
Corporate Finance

Gerelateerde diensten

Businessplannen, investeringsanalyses en haalbaarheidsstudies

Het nemen van kapitaalintensieve beslissingen hebben vaak op korte en lange termijn een impact op de winstgevendheid en liquiditeit van de onderneming. Een grondige analyse van de situatie is dus onontbeerlijk.

Lees meer

Waardebepalingen van aandelen of handelsfondsen

Wat is de waarde van een onderneming? Een kapitale vraag bij de overdracht/overname van een onderneming. Een correcte waardering geeft u houvast.

Lees meer

Cashflowplanningen en budgetteringen

Het resultaat van uw onderneming leidt u, als ondernemer, doorgaans af uit de liquiditeitspositie. De werkelijkheid is echter complexer. Wij maken uw toekomstig resultaat en liquiditeit inzichtelijk.  

Lees meer

Strategische en bedrijfseconomische beslissingen

Voor beslissingen met een impact op lange termijn kunnen wij, rekening houdend met de missie en visie van de onderneming, u als ondernemer gidsen bij het nemen van deze beslissingen.

Lees meer

Graag persoonlijk advies?

Contacteer één van onze experten, of kom eens langs.

Graag persoonlijk advies?

Contacteer één van onze experten, of kom eens langs.