window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-165612260-1');
Konsilanto people
9 december 2019

Eindejaarsactie 2019

Ondertussen is het een jaarlijkse traditie geworden. Rond de eindejaarsperiode steunen we bij Konsilanto een aantal goede doelen in het kader van onze waarden, mensgericht en duurzaam, die we hoog in het vaandel dragen. Ook dit jaar kozen we drie goede doelen uit ons klantenbestand die we hieronder aan u voorstellen. We zetten hen graag in de kijker omdat elk van hen zich inzet om van onze samenleving een mooiere plaats te maken.

Konsilanto engageert zich om een bedrag van € 2 500 te schenken. Uw stem zal bepalen hoe deze som verdeeld wordt over de drie vzw’s. Stemmen kan vanaf vandaag t.e.m. 6 januari 2020 via deze link. Op dinsdag 7 januari 2020 maken wij via de nieuwsbrief en sociale media de verdeling van het bedrag bekend.

Buurtwerk ’t Lampeke

Buurtwerk ’t Lampeke werkt samen met een diverse groep mensen aan een warme en solidaire samenleving zonder armoede en sociale uitsluiting. Iedereen is welkom. Het uiteindelijke doel is het realiseren van de grondrechten voor iedereen, met expliciete aandacht voor mensen in armoede en sociale uitsluiting.

Concreet organiseren wij een dagelijkse basiswerking voor baby’s en peuters, voor kinderen, jongeren en volwassenen telkens vanuit een integrale visie. Dit gaat van verzorging en ontwikkelings-stimulansen van baby’s en peuters, aanbod van spel en huiswerkbegeleiding, daguitstappen en kampen. Er is een aanbod van verschillende diensten aan mensen in armoede en daklozen zoals douche, gebruik van wasmachine, juridisch advies, …

Meer info vind je ook op www.lampeke.be

Wat kan Konsilanto voor ‘t Lampeke doen?
Vanuit het buurthuis willen we graag gratis fairtrade koffie aanbieden aan de mensen die in ons buurthuis komen (mensen in armoede en daklozen).

Born in Africa

De vzw Born in Africa heeft zich als doel gesteld om in de achtergestelde gebieden (townships) rond Plettenberg Bay in Zuid-Afrika gevormde en succesvolle schoolgaande kinderen en jongvolwassenen te laten fungeren als rolmodel in hun eigen maatschappij. Er wordt maximaal ingezet op onderwijs, basisrecht van ieder kind en hefboom om uit de armoede in de sloppenbuurten te geraken. Daarbij wordt de ontwikkeling van de hele persoon beoogd.

Daarom voorziet BIA in een drieledige aanpak, nl. een academisch luik dat vooral voorziet in huiswerk en les-ondersteuning; voor het sociale programma zet BIA een 3-tal persoonlijke mentoren in die vooral de karaktereigenschappen van de leerlingen ten goede laten komen en de praktische levensvaardigheden worden geoefend tijdens workshops, uitstappen, zwemlessen…Zonder de huisbezoeken te vergeten zodat ook de ouders maximaal betrokken worden.

Wil je meer weten over de werking van BIA, neem dan een kijkje op www.borninafrica.org.

Wat kan Konsilanto voor BIA doen?
Bij het begin van het schooljaar, dat start in januari 2020, wordt aan elke student een gevulde rugzak meegegeven: € 15 voor de rugzak zelf, € 5 voor de gevulde pennenzak en € 15 voor de schoolboeken. Voor de studenten zal deze concrete bijdrage ongetwijfeld het verschil maken voor de rest van het schooljaar!

JAP Adventure

JAP is een Turnhoutse vrijwilligersorganisatie die al meer dan 20 jaar met jongeren over de hele wereld op stap gaat om met nieuwe ervaringen, vaardigheden, emoties terug te keren. JAP wil het beste uit jongeren halen. Hiervoor vertrekken we vanuit de verwondering, vanuit het ongewone. We willen de sleur doorbreken die heel wat jongeren elke dag opnieuw ervaren.

We gaan ervan uit dat de latente talenten, die in elke jongere aanwezig zijn, geactiveerd kunnen worden door de inzet van het karakter. JAP werkt uitdrukkelijk inclusief: we doorbreken hierbij alle barrières. Jongeren die nergens meer gewenst zijn in het reguliere vrijetijdsaanbod zijn bij JAP welkom. We willen hen niet isoleren maar samenbrengen met andere leeftijdsgenoten om zo mekaars leefwereld te ontdekken.

JAP is ook de trotse bedenker en eigenaar van de HangLoose: het enige indoor G-hoogteparcours van de Benelux staat op het FRAC-domein in Turnhout. In deze experimenteer- en belevingsruimte voor adventure sporten kan iedereen een impressie krijgen van het outdoorgebeuren.

Benieuwd naar meer? Surf dan naar www.japadventure.be.

Wat kan Konsilanto voor JAP doen?
JAP gaat steeds op stap met degelijk materiaal, een voorwaarde voor plezante projecten en activiteiten. Hierbij kunnen wij steun gebruiken bij de aankoop van 2-3-persoonstenten die gebruikt zullen worden in de meerdaagse projecten: onze jongeren zullen er van genieten!

Stemmen kan via http://bit.ly/konsilanto-stem-nu.

Deel dit bericht:

De laatste nieuwtjes

Leer onze collega Koen kennen

06/12/2023|

Wie is de man achter het gezicht dat geruime tijd op de homepagina van onze website te zien was? Wel, dat is Koen! Sportief, gedreven, doortastend en enthousiast. Dit zijn slechts enkele van de eigenschappen die hem kenmerken. Hij stelt zich graag kort aan jullie voor. [Lees verder]

2020-05-20T11:58:13+01:00