window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-165612260-1');
Organisatieontwikkeling
23 maart 2020

De impact van het coronavirus: voor u als mens

Welke route aan te houden in tijden van crisis? De uitdagingen van een leider/ondernemer als het spannend wordt.

Op dit moment komen we als leider/ondernemer voor nieuwe uitdagingen te staan. Hoe ga je je werk organiseren, hoe kan je toegevoegde waarde aan je klant blijven leveren? Waarbij het morele vraagstuk over het welzijn van onze maatschappij, medewerkers en klanten een centrale rol speelt. Dit vraagt van jou als leider en ondernemer het vermogen om te kunnen ontspannen in de spanning.

In deze corona-tijd kan je bijvoorbeeld geconfronteerd worden met onzekerheid over het voortbestaan van je bedrijf. Je kunt makkelijk opgeslorpt worden door angstige gedachten en gevoelens over hoe het hoofd boven water te houden. We proberen controle te houden over een omgeving die momenteel zeer onvoorspelbaar is en dat zou energie rovend kunnen werken. Dit kan als gevolg hebben dat je terugplooit op jezelf en dat creativiteit wordt afgeremd.

Of in tijden waarin massaal thuis gewerkt wordt en waarbij het een uitdaging vormt, snel bezorgdheden van je teamleden op te pikken. Hoe kan je dan als teamleider de verbinding houden met je team en de teamleden onderling? Voel je dan bij jezelf de neiging om dit inhoudelijk/praktisch op te lossen of is er ook tijd en ruimte om verbinding te maken en anderen te betrekken om een nieuw kader te creëren over wat een optimale werkvorm is?

Ondanks deze crisistijd kunnen we dit moment aangrijpen als reflectie- en leermoment. Een dieper begrip van onze patronen (van wat we geneigd zijn te doen als het spannend wordt) kan ons juist een mooie kans bieden in de verdere ontwikkeling als leider/ondernemer. Het geeft meer duidelijkheid over welke route je kan aanhouden om je team, je organisatie mee te nemen in de realisatie van haar doel, in het bijzonder in deze onvoorspelbare tijden.

Leren ontspannen in de spanning kan bijdragen tot een helder beeld van welke gedachten en externe omgevingsfactoren jouw stresslevel verhogen. Het laat je ook toe om te kijken naar welke elementen bijdragen tot een grotere interne empowerment.

Juist in deze tijd kan verbinding met elkaar (dit wel via de digitale weg) een significante bijdrage leveren om elkaar op te tillen. Door te luisteren en vragen te stellen krijgen we behoeften (van medewerkers, klanten en maatschappij) helder. Op deze manier wordt de creativiteit en de wijsheid van de hele organisatie benut.

Raakt deze tekst iets in je aan als ondernemer/leider? Ik onderzoek met jou wat er nodig is om te kunnen ontspannen in de spanning. Graag plan ik met je een skype of zoom gesprek in!

De laatste nieuwtjes

  • Maia Luarsabishvili

Leer onze collega Maia kennen

11/06/2024|

Na zes jaar ervaring als boekhouder/auditor in Georgië, startte Maia haar carrière volledig opnieuw in België. Zo kwam ze in 2018 bij Konsilanto terecht. Een bijzonder verhaal ... [Lees verder]

Leer onze collega Koen kennen

06/12/2023|

Wie is de man achter het gezicht dat geruime tijd op de homepagina van onze website te zien was? Wel, dat is Koen! Sportief, gedreven, doortastend en enthousiast. Dit zijn slechts enkele van de eigenschappen die hem kenmerken. Hij stelt zich graag kort aan jullie voor. [Lees verder]

2020-04-21T08:58:48+01:00