window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-165612260-1');
Konsilanto people
14 september 2023

Van dossierbeheerder tot vennoot bij Konsilanto. Marchien vertelt over haar nieuwe rol als vennoot!

Enkele weken geleden hielden we een gezellige babbel met Marchien de Ree, ondernemersbegeleider in kantoor Rotselaar en één van de vaste waarden binnen Konsilanto. Sinds kort mag ze daar ook nog een nieuwe rol aan toevoegen.

Eerder dit jaar werd je vennoot van Konsilanto. Wat is jouw rol binnen het team van vennoten?

‘Ik ben inderdaad sinds juli 2023 vennoot van Konsilanto dus dat is nog niet zo heel erg lang. Doordat het allemaal nog heel pril is, is mijn rol nog niet precies afgebakend. Zelf ben ik ook wat zoekende in deze nieuwe rol en wil ik graag nog ontdekken wat ik interessant vind, wat ik leuk vind om te doen en wat me goed ligt. Voor nu wil ik graag betrokken zijn bij de dingen waarbij ik kan helpen en waarin ik iets kan betekenen om zo verder te leren en te groeien in mijn nieuwe rol.’

33 jaar en vennoot. Is jouw jonge leeftijd een voordeel als vennoot?

‘Ik vind het zeker een voordeel dat ik hier jong mee mag starten en dat de andere vennoten er ook allemaal nog zijn zodat je gedurende een lange tijd kan samenwerken en kan leren van elkaar. Je wordt niet in één keer voor de leeuwen gegooid, zeg maar. Langs de andere kant is het voor het huidige team van vennoten ook interessant om te ervaren hoe de jongere generatie met bepaalde zaken omgaat. Voor beide partijen is het dus een interessante stap die ook bijdraagt aan de continuïteit van de organisatie op lange termijn en die de organisatie jong en dynamisch houdt.’

De titel van vennoot is niet geheel onverwacht want je werkt al een heel aantal jaren voor Konsilanto. Hoe is dat gegroeid?

‘Ik ben mijn carrière begonnen bij Konsilanto als een echte junior. Ik volgde toen nog een opleiding in avondschool en overdag werkte ik als dossierbeheerder bij Konsilanto. Dat was een goede combinatie omdat ik alles meteen in de praktijk zag en mijn vragen op de werkvloer kon stellen. In deze fase heb ik heel veel geleerd. In 2014 kreeg ik de vraag om het kantoor van Wilsele mee op te starten. Dat gaf me de kans om meer in de rol van ondernemersbegeleider te stappen en te groeien. Voor mij was dit toen wel spannend omdat ik er met momenten even alleen voor stond maar ik wist ook dat ik altijd met mijn vragen terecht kon. Spannend dus maar wel de juiste manier voor mij om verder te kunnen groeien. Daarna zijn we met het kantoor van Wilsele verhuisd naar Rotselaar en ben ik verder gegroeid in mijn rol van ondernemersbegeleider. Voor mij was het altijd al duidelijk dat ik mijn toekomst binnen Konsilanto zag. Ik geloof heel erg in de organisatie en voel me er goed. Toen ik de vraag kreeg om vennoot te worden, ook al kwam die wat sneller dan ik gedacht had, wist ik dan ook meteen dat ik er voor zou gaan. Ik voelde mij altijd al verbonden met de organisatie en nu kan ik me nog verder verbinden dus dat voelt juist.’

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

‘In elk geval bij Konsilanto (lacht). Ik wil heel graag verder blijven groeien in de rol van ondernemersbegeleider. Ik voel dat je daar in kan blijven groeien. Verder ben ik ook heel erg benieuwd naar mijn nieuwe rol als vennoot. Ik heb geen harde doelen maar ik wil aanvoelen hoe het loopt en hoe ik steeds meer kan betekenen in het team van vennoten.’

Is er een bepaald talent van jou dat je de komende jaren wil inzetten?

‘Mijn blauwe kleur (talent voor orde, regelmaat en duidelijkheid volgens de drijfverenanalyse van Profile Dynamics) is wel heel sterk aanwezig. Konsilanto wordt als organisatie steeds groter en groter. Er is daardoor al meer structuur aanwezig dan vroeger maar dit is iets waar nog verbetering mogelijk is en wat in lijn ligt met wie ik ben en wat ik goed kan. Bij verdere groei zal structuur steeds belangrijker worden en is het ook echt nodig om hier verder op in te zetten. Ik denk dat ik daar wel een meerwaarde in kan betekenen. Ik kijk er naar uit om hier mee aan te werken.’

Dankjewel Marchien voor dit interview. We wensen je veel succes in je nieuwe rol!

De laatste nieuwtjes

  • Maia Luarsabishvili

Leer onze collega Maia kennen

11/06/2024|

Na zes jaar ervaring als boekhouder/auditor in Georgië, startte Maia haar carrière volledig opnieuw in België. Zo kwam ze in 2018 bij Konsilanto terecht. Een bijzonder verhaal ... [Lees verder]

Leer onze collega Koen kennen

06/12/2023|

Wie is de man achter het gezicht dat geruime tijd op de homepagina van onze website te zien was? Wel, dat is Koen! Sportief, gedreven, doortastend en enthousiast. Dit zijn slechts enkele van de eigenschappen die hem kenmerken. Hij stelt zich graag kort aan jullie voor. [Lees verder]

2024-02-29T09:59:17+01:0014/09/2023|