Team- en organisatieontwikkeling

Team- en organisatieontwikkeling ondersteunt je in het naar boven brengen van de dynamieken die onzichtbaar stromen in je organisatie. Daarnaast helpt het je bij het betrekken van je medewerkers in je droom en richting. Door de wijsheid van het systeem te benutten kan de organisatie inspelen op blijvende veranderingen en een gezonde en duurzame gemeenschap bouwen.

Hoe richt je de organisatie duurzaam in zodat je op koers blijft en in staat bent te navigeren door de complexiteit van samenwerken, zeker als het spannend wordt?

En hoe zorg je ervoor dat je teams hun verschillen ombuigen tot ze elkaar optillen en samenwerken naar een duurzaam resultaat onder wijzigende omstandigheden?

Deze vragen zijn alle relevant wanneer we het over duurzame team- en organisatieontwikkeling hebben. Je organisatie is een economisch-sociaal systeem waarin mensen met hun verhaal een gemeenschap vormen. De cultuur van een organisatie is een belangrijke motor achter samenwerkingsgedrag. Deze dynamieken zijn niet zichtbaar met het oog, maar allesbepalend in de manier hoe we met elkaar omgaan.

Samen treden we in dialoog

Deze vraagstukken zijn geen eenvoudige opdracht. Ik geloof dat iedere organisatie in staat is
te evolueren naar een duurzame team- en organisatiegroei vertrekkende vanuit haar unieke cultuur. In co-creatie met jou als leider maar ook met de mensen die deel uitmaken van je organisatie wil ik een omgeving creëren die het beste haalt uit ieder teamlid en de onderlinge samenwerking zodat deze elkaar optilt. Samen treden we in dialoog op één van volgende manieren:

Gestructureerde dialoog met je team en/of organisatie

Deze dialoog brengt in kaart hoe het systeem van het team en/of de organisatie in elkaar zit. Via een gestructureerde dialoog van jou als leider met je team krijg je in beeld waar ontwikkelingsuitdagingen op de samenwerkingsrelatie liggen en hoe de organisatie kan bouwen aan haar duurzame ontwikkeling. We maken gebruiken van de collectieve wijsheid van het systeem om samen tot doelrealisatie te komen.

Gestructureerde dialoog met teams onder druk

Heb je het gevoel dat je team niet optimaal werkt? Treedt eilandgedrag op of durven mensen elkaar niet rechtstreeks aanspreken? Dan is een gestructureerde dialoog van teams onder druk iets voor jou als leider. In deze dialoog komen we met het team tot de kern van samenwerkingsdynamieken wanneer het onder druk staat. Samen ontdekken we welke routekaart nodig is om elkaar op te tillen.