window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-165612260-1');
Accountancy, tax & legal
3 maart 2024

Successieplanning – Ga gerust de toekomst tegemoet met Konsilanto

Stel je voor: een solide financiële toekomst waarin jouw vermogen op de juiste manier is gestructureerd, je geliefden financieel veilig zijn en je een blijvende erfenis kunt nalaten voor komende generaties. Dit is geen droom, maar het resultaat van doordachte vermogens- en successieplanning. Ontdek hier hoe de vermogensplanners van Konsilanto je kunnen adviseren en begeleiden.

Successieplanning: de sleutel tot financiële zekerheid en familieharmonie

 

Vermogens- en successieplanning worden vaak over het hoofd gezien in de financiële wereld, maar hun belang mag niet worden onderschat. Ze spelen een cruciale rol bij het beschermen van je bezittingen en het veiligstellen van de toekomst van je erfgenamen.

Hier zijn enkele overtuigende redenen waarom het opstellen van een dergelijk plan een verstandige keuze is:

  • Belastingoptimalisatie: Met een proactieve aanpak van vermogensplanning kan je de belastingdruk voor je erfgenamen verminderen. Door middel van verschillende strategieën kan je de belastingvoordelen maximaliseren en een groter deel van je nalatenschap behouden.
  • Overdracht van waarden en erfgoed: Successieplanning gaat niet alleen over financiële zaken, maar stelt je ook in staat om belangrijke waarden, tradities en erfgoed door te geven aan de volgende generatie. Door een goed doordacht successieplanningsplan op te stellen, kan je ervoor zorgen dat je culturele en morele erfenis voortleeft.
  • Financiële zekerheid: Vermogens- en successieplanning stellen je in staat om te anticiperen op toekomstige behoeften van je familie en ervoor te zorgen dat zij financieel beschermd zijn bij onvoorziene gebeurtenissen. Of het nu gaat om studiekosten, medische uitgaven of pensioenvoorzieningen, een goed plan biedt gemoedsrust en financiële zekerheid op lange termijn.
  • Voorkomen van familiale conflicten: Door je intenties duidelijk vast te leggen met betrekking tot de verdeling van je bezittingen, kan je familieconflicten en juridische geschillen tussen erfgenamen voorkomen. Een goed gestructureerd successieplanningsplan draagt bij aan familieharmonie en het behoud van onderlinge relaties.

Ontdek de diensten van Konsilanto: maatwerk en persoonlijke aanpak

Grondige analyse van uw vermogenssituatie

Onze experts van Tax & Legal zullen met jou een verkennend gesprek aangaan waarin je familiale situatie wordt geschetst. Daarna gaan zij nauwgezet je vermogen in kaart brengen. Deze transparantie met onze adviseurs is essentieel om een correcte en nauwkeurige analyse te maken van je huidige situatie.

Opstellen van een op maat gemaakt plan

We bespreken met jou je concrete wensen en doelstellingen voor de toekomst. Aangezien goede vermogensplanning maatwerk is, staan jij en je familie centraal in dit proces. Op basis van jouw doelen en wensen stellen wij een persoonlijk successieplan op dat de bescherming van je activa maximaliseert en de successierechten voor je erfgenamen minimaliseert.

Fiscale optimalisatie

We identificeren de meest voordelige fiscale strategieën om de successiebelasting te verlagen, rekening houdend met je wensen en voorkeuren.

Juridische en notariële begeleiding

We helpen je bij het opstellen van testamenten, het voorbereiden van notariële akten en het implementeren van alle juridische regelingen die nodig zijn voor een soepele overgang van je vermogen.

Voortdurende opvolging en aanpassingen naar behoefte

We blijven je ondersteunen in elke fase van je leven door regelmatig je successieplanning te herzien en aanpassingen aan te brengen op basis van veranderingen in je situatie.
Door voortdurende herziening en opvolging bij belangrijke momenten in je leven zorgen we ervoor dat onze dienstverlening echt persoonlijk en op maat is. De toekomst wordt ons uitgangspunt voor de concrete vermogensplanning

Ten slotte

Konsilanto is jouw ideale partner voor het opstellen van uw vermogens- en successieplanning dankzij onze ervaren en deskundige financiële en juridische experts. Ons toegewijd team biedt je bovendien een hoogwaardige service en persoonlijke begeleiding gedurende elke fase van dit proces, waarbij wij jouw specifieke behoeften, zorgen en noden centraal plaatsen. Door te kiezen voor het maatwerk van Konsilanto voor jouw vermogens- en successieplanning, kies je voor gemoedsrust, vertrouwen en zekerheid in de toekomst.

Indien je hierover nog verdere vragen hebt of een kennismaking wil inplannen, kan je ons Tax & Legal team contacteren via legal@konsilanto.be.

© Nathalie Beernaert

© Brett Buelens

De laatste nieuwtjes

  • Maia Luarsabishvili

Leer onze collega Maia kennen

11/06/2024|

Na zes jaar ervaring als boekhouder/auditor in Georgië, startte Maia haar carrière volledig opnieuw in België. Zo kwam ze in 2018 bij Konsilanto terecht. Een bijzonder verhaal ... [Lees verder]

Leer onze collega Koen kennen

06/12/2023|

Wie is de man achter het gezicht dat geruime tijd op de homepagina van onze website te zien was? Wel, dat is Koen! Sportief, gedreven, doortastend en enthousiast. Dit zijn slechts enkele van de eigenschappen die hem kenmerken. Hij stelt zich graag kort aan jullie voor. [Lees verder]

2024-04-04T11:46:48+01:00