Een warm hart voor Buitenbeenpop, Brotherhood en Zorgboerderij Tallaart

We sluiten 2023 binnenkort af met een warm hart tijdens onze eindejaarsactie. Dit jaar geven we een warme steun aan VZW’s Buitenbeenpop, Brotherhood en Zorgboerderij Tallaart. Drie goede doelen die een link hebben met onze kantoren en die we graag een duwtje in de rug geven in 2024.

Konsilanto zal met deze actie een totaalbedrag van 3 000 euro schenken aan de drie goede doelen. Hoe dit budget verdeeld wordt? Dat bepaal jij! Door jouw stem uit te brengen verhoog je het bedrag voor het goede doel van jouw voorkeur.

Stemmen kan vanaf vrijdag 1 december 2023 t.e.m. zondag 17 december 2023. Op vrijdag 22 december 2023 maken wij via de nieuwsbrief en onze sociale media kanalen de verdeling van het bedrag over de goede doelen bekend.

Deze actie is afgelopen! We maken binnenkort de resultaten bekend.

Maak kennis met de goede doelen:

Buitenbeenpop

Buitenbeenpop VZW is het grootste inclusie openluchtfestival aangepast aan de specifieke behoeften en wensen van personen met een beperking in de meest ruime betekenis van het woord. Muziek beluisteren, muziek maken, muziek bekijken en bewegen op muziek, het maakt zeker bij deze doelgroep emoties los.

Dit festival in Leopoldsburg is een verruiming van hun muziekbeleving. Er wordt een specifieke festivalsfeer gecreëerd rekening houdend met speciale ondersteuningsbehoeften van de personen met een beperking. Dit kan gaan om aangepast sanitair, berijdbare stroken voor de rolwagengebruikers, de mogelijkheid tot verzorging, de mogelijkheid om te rusten, de aanwezigheid van Tolken Vlaamse Gebarentaal en blinden tolken. Wat Buitenbeenpop in 2024 nog extra willen doen is het festival via schermen volledig ondertitelen zodat nog meer mensen kunnen meegenieten. Hiervoor zou de steun van Konsilanto goed van pas komen.

Brotherhood

Brotherhood VZW uit Aarschot organiseert jaarlijks een gratis kampweek voor kansarme kinderen en kinderen in een moeilijke situatie. Een 50-tal kinderen tussen 5 en 14 jaar oud mogen elk jaar in augustus een weekje op kamp op de vaste kampplaats van Brotherhood in de Vlietstraat in Aarschot. Tijdens het kamp kunnen de kinderen ook op daguitstap met de bus naar een pretpark, een dierentuin of een andere leuke locatie.

Brotherhood werkt met een vast team van vrijwilligers. Ook kinderen die te oud zijn geworden om op kamp te komen, mogen een handje toesteken. De vrijwilligers van Brotherhood kunnen onze en jouw steun goed gebruiken om hun doel te blijven verwezenlijken!

Zorgboerderij Tallaart

Zorg- en beleefboerderij Tallaart VZW werd vijf jaar geleden opgericht vanuit het Tuinbouwbedrijf Gebroeders Vercammen.  Wat begon als een VZW die volledig draaide op vrijwilligerswerk is nu uitgegroeid tot een VZW die één voltijdse begeleider in dienst heeft. Deze zorgcoach heeft als taak om een zinvolle dagbesteding aan te bieden aan mensen met een beperking, zowel voor onze vaste zorggasten als externe zorggroepen die naar de boerderij komen.

Naast de zorgboerderij hebben we ook een beleefboerderij waar we iedereen kennis willen laten maken met het boerderijleven. Ons doel is om mensen terug dichter bij de natuur te brengen. De steun van Konsilanto komt bijzonder goed van pas voor de aanleg van een natuurlijke speeltuin op de boerderij. Zorgboerderij Tallaart wil hier een leuke plek creëren voor iedereen die een bezoekje brengt aan onze boerderij, van de vaste zorggasten tot de kinderen die op kamp komen.