Samen in actie voor het goede doel

2022 was opnieuw geen evident jaar. We leven in een tijd waarin verbinding en warme connecties extra goed voelen en extra nodig zijn. Ook dit jaar dragen we ons steentje bij en kozen we samen met onze medewerkers drie goede doelen die we willen steunen. We maakten een budget van 3 000 euro vrij dat verdeeld zal worden over de drie goede doelen op basis van jouw stem.

Stemmen kan vanaf vandaag t.e.m. zondag 18 december 2022. Op vrijdag 23 december 2022 maken wij via de nieuwsbrief en sociale media de verdeling van het bedrag over de goede doelen bekend.

Je kan niet meer stemmen voor de kerstactie, de resultaten worden binnenkort bekend gemaakt!

Maak kennis met de goede doelen:

Hachiko

Hachiko VZW verandert al sinds 1994 levens door assistentiehonden op te leiden en te plaatsen bij personen met een beperking. Het opleidingstraject van één assistentiehond van pup tot levenslange opvolging vertegenwoordigt een investering van  25 000 euro. Hachiko wil geen financiële drempel en schenkt hun kwispelende helpers gratis aan particuliere baasjes.

Dit najaar gaat Hachiko volop voor een warme winter. Onze assistentiehonden geven mensen kansen op een nieuw leven, een leven met meer zelfstandigheid en warmte met steeds een kwispelende vriend aan hun zijde. Via Hachiko’s Warmste Winter sparen we voor de aankoop en warme start van onze winterpups. Zo kunnen we een nieuwe generatie assistentiehonden opleiden.

De Kompanie

De Kompanie VZW is een kleinschalig woon- en dagbestedingsproject opgericht door een groep ouders die een warme thuis voor hun kinderen zochten. Jongeren met een lichte tot ernstige mentale beperking, motorische beperking of autisme kunnen bij hen terecht.

In de dagwerking kunnen ze dagelijks kiezen uit diverse ateliers zoals kaarsen maken, houtbewerking, koken, muziektherapie, … In het winkeltje kan je de ambachtelijke creaties kopen zoals kaarsen, confituur, advocaat, … De jongeren dromen van een sportkelder. Dankzij jouw steun kunnen we die droom werkelijkheid maken.

Ezelboerderij De Hoef

Ezelboerderij De Hoef VZW biedt zinvolle dagbesteding aan (jong)volwassenen die behoefte hebben aan een veilige werkplek. Ze werken in een gemengde groep waarin mensen met een mentale beperking, sociale of emotionele stoornissen, ASS, NAH, epilepsie, … naast en met elkaar zorgen voor de dieren, de tuin, de natuur en dit met (indien nodig individuele) begeleiding op maat. Ook mensen die herstellen van een burn-out kunnen als vrijwilliger mee werken.

Ezelboerderij De Hoef is een groen eiland in onze drukke samenleving waar jongeren en volwassenen zichzelf kunnen zijn, en alle ruimte en tijd krijgen om zich te ontplooien.