window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-165612260-1');

Konsilanto people
1 december 2021

Eindejaarsactie 2021

Naar jaarlijkse gewoonte zetten we bij Konsilanto rond de eindejaarsperiode enkele vzw’s in de kijker die ons nauw aan het hart liggen. Mensgerichtheid en duurzaamheid zijn twee van de vier kernwaarden van Konsilanto die we op zoveel mogelijk manieren trachten uit te dragen. In dit kader kozen we ook dit jaar voor drie vzw’s wiens prachtige boodschap jouw stem verdient. We stellen hen graag verder in deze nieuwsbrief aan je voor.

Jij kan hen helpen door jouw stem te geven aan het goede doel van jouw voorkeur en zo mee te bepalen hoe de som van € 2 500 verdeeld zal worden over de drie vzw’s. Stemmen kan vanaf vandaag t.e.m. woensdag 15 december 2021 via deze link. Op vrijdag 17 december 2021 maken wij via de nieuwsbrief en sociale media de verdeling van het bedrag bekend.

Dores vzw

Dores is een organisatie die dagbesteding en individuele psychosociale begeleiding aanbiedt voor jongeren en volwassenen met een beperking, autisme en psychische problemen. Hun zorggasten kunnen meedraaien op de boerderij in zowel planten- als dierenzorg. Ze vinden hier een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, tot rust kunnen komen in de natuur en in verbinding kunnen (leren) gaan met anderen en de maatschappij.

Anders zijn… dat mag! Ontdek het HIER!

Wat kan Konsilanto voor Dores VZW doen?

Hun project is nog in volle groei. Momenteel zijn ze met veel dingen tegelijk bezig, zoals aanplanting van bomen, bouw van nieuwe dierenverblijven, etc. Hun belangrijkste eerstvolgende project is de bouw van aangepast sanitair. Verder willen ze heel graag hun doelgroep uitbreiden naar personen met dementie en mindervaliden.

ArmenTekort vzw

ArmenTeKort is een burgerbeweging en actieonderzoeksproject dat de huidige generatie wil uitdagen om kansarmoede samen leren af te schaffen. Daartoe zet ArmenTeKort in op een grootschalige buddywerking met veerkrachtige burgers, vanuit de principes van empowerment en gelijkwaardigheid. Samen kansarmoede leren onmogelijk maken in onze maatschappij.

In dit filmpje kan je zien waarom iedereen mee het verschil kan maken!
Wat kan Konsilanto voor ArmenTeKort VZW doen?

Momenteel plant ArmenTeKort VZW een “ATK on Tour” op zoek naar het warmste café van Antwerpen, een leuke manier om met hun verhaal naar de mensen toe te gaan. Zo brengen ze telkens nieuwe kandidaat vrijwilligers in contact met hun kanszoekende doelgroep. Hiermee gaan natuurlijk een aantal kosten gepaard, voornamelijk promomateriaal. Een bijdrage uit deze actie hierbij is meer dan welgekomen.

The Old Horse Lodge vzw

The Old Horse Lodge vangt verwaarloosde en mishandelde paarden, pony’s en ezeltjes op en na een revalidatieperiode zoeken ze voor hen een liefdevolle thuis. Dieren die na hun revalidatie nog intensieve zorg vragen of op leeftijd zijn blijven in het asiel. Zij genieten hier van hun rustige oude dag.

Voel het warme hart voor dieren via dit filmpje.
Wat kan Konsilanto voor The Old Horse Lodge doen?

De dieren beschikken hier over ruime boxen, uitgestrekte weiden en krijgen aangepaste voeding en verzorging. Dit alles gebeurt onder het waakzaam oog van een dierenarts. Dit heeft natuurlijk een kostprijs. Alle steun is dus meer dan welkom.

Ook voor hen geldt het motto: ‘alle beetjes helpen’.

Stemmen kan via deze link.

Deel dit bericht:

De laatste nieuwtjes

Leer onze collega Koen kennen

06/12/2023|

Wie is de man achter het gezicht dat geruime tijd op de homepagina van onze website te zien was? Wel, dat is Koen! Sportief, gedreven, doortastend en enthousiast. Dit zijn slechts enkele van de eigenschappen die hem kenmerken. Hij stelt zich graag kort aan jullie voor. [Lees verder]

2021-12-01T10:34:02+01:00