window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-165612260-1');

Konsilanto people
1 december 2020

Eindejaarsactie 2020

Naar jaarlijkse gewoonte zetten we bij Konsilanto rond de eindejaarsperiode enkele vzw’s in de kijker die ons nauw aan het hart liggen. Mensgerichtheid en duurzaamheid zijn twee van de vier kernwaarden van Konsilanto die we op zoveel mogelijk manieren trachten uit te dragen. In dit kader kozen we opnieuw voor drie vzw’s die verbonden zijn aan ons kantoor en die een prachtige boodschap uitdragen die wij alleen maar kunnen aanmoedigen. We stellen hen graag hieronder aan jou voor.

Jij kan hen helpen door jouw stem te geven aan het goede doel van jouw voorkeur en zo mee te bepalen hoe de som van € 2 500 verdeeld zal worden over de drie vzw’s. Stemmen kan vanaf vandaag t.e.m. dinsdag 15 december 2020 via deze link. Op vrijdag 18 december 2020 maken wij via de nieuwsbrief en sociale media de verdeling van het bedrag bekend.

Rudolf’s Droom vzw

Rudolf’s Droom is een jonge vzw die kansarme gezinnen wil laten genieten van de kerstmagie. Omdat Kerstmis een periode van liefde en warmte moet zijn, omdat geven zo veel mooier is dan krijgen en omdat ieder kind recht heeft op een versierde kerstboom en pakjes!

Toch zijn er elk jaar mensen die zich deze magische periode niet kunnen permitteren. Via Huis van het Kind komt Rudolf’s Droom in contact met gezinnen die het financieel niet breed hebben. Rudolf helpt deze gezinnen ondertussen ook aan bedden, matrassen, schoolgerief, sportmateriaal en soms ook voeding of badkamerproducten.

Meer info vind je op facebook @rudolfsdream.

Wat kan Konsilanto voor Rudolf’s Droom vzw doen?

Rudolf’s Droom vzw wil graag sneller acute problemen kunnen oplossen en heeft daarvoor jouw hulp nodig. Met jouw steun kunnen zij een weggeefwinkel organiseren, langdurige hulp aan ouders bieden en een sollicitatieworkshop organiseren.

Rudolf's Droom Konsilanto 2

 

AAP vzw

AAP vzw is een professionele organisatie die de kracht van het dier inzet om impact te maken op de maatschappij. Dit doen ze door mens en dier met elkaar te verbinden waardoor AAP vzw een persoonlijke en sociale impact creëert. Dit op een heel verrassende, betrokken maar ook professionele manier waarbij de vzw weet dat ze een heel groot verschil maken.

Concreet staat in hun project Aallez altijd de zorg voor een dier centraal en koppelen ze een huisdier aan een plusbaasje die er overdag voor zal zorgen.

In het project Aamaai staat het contact tussen dier en mens centraal en willen ze een positieve bijdrage leveren aan het mentale en emotionele welzijn van de bewoners van woonzorgcentra en therapeutische centra.

Tot slot focust het project Aahzo op het welzijn van dier en mens in de ruime zin van het woord. Ze delen hun expertise en ervaring via advies en vormingen over verschillende thema’s.

Dit filmpje maakt hun hulpvraag extra sprekend!

Wat kan Konsilanto voor AAP vzw doen?

Nu er terug bezoek mogelijk is in de centra, is het tijd voor een stevige doorstart: AAP VZW wil dit jaar 50 AAI-teams uitsturen om onze senioren, volwassenen en kinderen in zorg- en therapeutische centra een hart onder de riem te steken.

Het kost 1 500 euro per jaar om één AAI-team op te leiden, bij te scholen, uit te sturen en op te volgen. Goed voor minimaal 12 bezoeken aan een woonzorgcentrum of therapeutisch centrum in de buurt. Dankzij jouw stem, kunnen we een extra team opleiden.

AAP vzw Konsilanto

 

In de Buurt vzw

In de Buurt vzw is in 2014 opgestart vanuit een concrete nood. Lege brooddozen bij klasgenootjes van hun kinderen zetten de mama’s ertoe aan om zelf voedsel in te zamelen. Al gauw bleek de nood groter dan de ondersteuning die ze konden bieden.
Het idee ontstond om zelf een voedselbedeling te organiseren.

Vandaag is In de Buurt vzw gegroeid tot een buurthuis in Mortsel voor en door buurtbewoners die geloven in de kracht van een sterk sociaal netwerk. In de Buurt vzw wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Iedereen is waardevol en we zijn ervan overtuigd dat wat gekoesterd wordt, groeit.

De werking van In de Buurt vzw omvat:
– een buurtbar: Je kan er genieten van een gratis kop koffie, de krant lezen, een computer gebruiken, beroep doen op een naaiatelier, enz. In de schoolperiode is er kinderanimatie.
– een geefwinkel: Hier kan je kleding, huisraad en speelgoed brengen. Iedereen is er welkom om te winkelen.
– een voedselbedeling: Momenteel ondersteunen wij wekelijks meer dan 150 gezinnen met een noodhulppakket.

Meer info vind je terug op facebook via @indebuurtmortsel

Wat kan Konsilanto voor In de Buurt vzw doen?

Een aantal keer per jaar verdelen wij met onze voedselbedeling ook hygiëneproducten. Met jullie budget kopen wij graag shampoo, douchegel en tandpasta aan.

In de Buurt Konsilanto

 

Stemmen kan via deze link.

Deel dit bericht:

De laatste nieuwtjes

Leer onze collega Koen kennen

06/12/2023|

Wie is de man achter het gezicht dat geruime tijd op de homepagina van onze website te zien was? Wel, dat is Koen! Sportief, gedreven, doortastend en enthousiast. Dit zijn slechts enkele van de eigenschappen die hem kenmerken. Hij stelt zich graag kort aan jullie voor. [Lees verder]

2020-12-01T12:08:49+01:00