Case

De opstart van Mattsol BV

Onze klanten staan centraal bij Konsilanto. Elk komen ze bij ons met andere verhalen en uitdagingen die hun onderneming uniek maakt. Onlangs nog leerden we Kris en Yves kennen die op dat moment voor een groot avontuur stonden, namelijk de opstart van hun bedrijf: Mattsol.

Mattsol, dat letterlijk staat voor “Milling And Turning” en “Total Solutions”, is een jong en dynamisch bedrijf, gespecialiseerd in CNC draai- en freeswerken dat totaaloplossingen aanbiedt voor de mechanische maakindustrie en/of machinebouw.

“Konsilanto werd ons aangeraden door een bevriend ondernemer, voor hun professionaliteit en hun mensgerichtheid. Vanaf onze eerste ontmoeting was er een “klik”.”

Kris Govaerts
Zaakvoerder Mattsol

De drijvende krachten achter Mattsol, Kris Govaerts en Yves Busschots hebben beiden reeds 20 jaar ervaring in de verspanningswereld. Deze kennis hebben zij gebundeld in Mattsol BV met het oog om naar hun cliënten toegevoegde waarde te bieden in de mechanische maak- en /of machinebouw.Intussen bestaat Mattsol een jaar. Perfect moment dus om even terug te blikken naar hun afgelegde parcours en hoe Konsilanto hierbij geholpen heeft.

Waarom Konsilanto?

Konsilanto werd ons aangeraden door een bevriend ondernemer, voor hun professionaliteit en hun mensgerichtheid. Vanaf onze eerste ontmoeting was er een “klik”. We merkten dat ze geloofden in ons project, wat een enorme boost gaf in deze fase. Na verder overleg merkten we meteen dat we zowel op bedrijfseconomisch als op menselijk vlak op dezelfde golflengte zaten.

Welke stappen hebben jullie doorlopen voor de opstart van het bedrijf?

Alles begint natuurlijk bij een goed overleg. Vragen als ‘Hoe moest onze onderneming eruit zien? Wat was er voor ons haalbaar?’ moesten eerst beantwoord worden. Van zodra we hier volledig uit waren, nam Konsilanto ons bij de hand en hebben we samen enkele belangrijke topics uitgewerkt. Ik denk bijvoorbeeld aan het letterlijk oprichten van de vennootschap, het uitwerken van een financieel plan of het moduleren van de statuten. Al deze zaken gebeurden steeds in nauwe samenspraak met ons.

Voor welke concrete uitdagingen stonden jullie?

Kris en ik zijn beiden nieuw in de ondernemerswereld. Onze eerste uitdaging was dus vooral onze weg vinden in het ondernemerschap. Daar kwam veel bij kijken. In de opstartfase moesten we vrij kapitaalintensieve investeringen doen. Daarvoor hadden wij een een correcte investeringsanalyse nodig en begeleiding met kennis van zaken in het aanvragen van kredieten. Daarnaast moesten we ook meteen personeel aannemen. De regelgeving hieromtrent is nogal uitgebreid en complex in België. Uitdagingen genoeg dus!

Gelukkig was Konsilanto hierin onze ‘compagnon de route’. Ze maakten voor ons een investeringsanalyse op maat en zorgden ervoor dat onze kredietaanvragen feilloos gebeurden. Voor het aannemen van personeel, hebben ze niet alleen gezorgd dat we aan alle wettelijke verplichtingen voldeden. Ze werkten ook een geoptimaliseerd loonpakket op maat uit. We werden met andere woorden ondersteund van A tot Z. Exact wat we nodig hadden om dit avontuur tot een goed einde te brengen.

Tot slot, nog advies voor starters in de ondernemerswereld?

Geloven in hetgeen je wil doen en vervolgens de partners kiezen die ook in je project geloven. Konsilanto was voor ons die partner. Zij hebben mee vorm gegeven aan ons bedrijf en blijven ook onze raadgever in de verdere ontwikkeling van Mattsol. Het feit dat we bij hen een totaalpakket aangeboden krijgen, zowel boekhoudkundig en fiscaal als juridisch en sociaal, is een grote meerwaarde. Het is samen uitkijken naar wat de toekomst te bieden heeft.

Gerelateerde diensten

Startersbegeleiding

U bent ondernemend, u heeft een idee, wij luisteren naar uw verhaal en begeleiden u bij de opstart van uw onderneming.

Lees meer

Digitaal boekhoudplatform – Konsilanto-App

De Konsilanto-App! Enkele klikken en bent weer helemaal mee met uw resultaten.

Lees meer

Boekhouding en follow-up

De cijfers van uw onderneming zijn een bron van informatie voor het aansturen van uw onderneming. Ze zijn eveneens de basis voor de wettelijke compliance verplichtingen.

Lees meer

Fiscaal advies

U wil als ondernemer een geoptimaliseerde situatie en dit in combinatie met enige fiscale zekerheid. Dit in een context van een frequent wijzigende complexe wetgeving. Ons proactief fiscaal advies op maat is hierin een must.

Lees meer